• 90 päivää avointa ostoa jäsenille
  • Lähetetään 1-2 työpäivän kuluessa
  • Turvallista kauppaa
  • Pienin toimitettava tilaus on 20 €

Suosikkini

Lataa lisää tuotteita

Turvaliivit - Miten valita oikea liivi?

Turvaliivi kuuluu jokaisen ratsastajan turvallisuusvarusteisiin kokemustasosta riippumatta. Oikein sovitettu turvaliivi voi vaikuttaa suuresti onnettomuustilanteissa. Turvaliivi suojaa selkää ja rintakehää kaatumisten, potkujen ja puristustapaturmien yhteydessä. Liivin iskuja vaimentava materiaali jakaa paineen koko kehoon ja minimoi näin vammat. Tässä on vaiheittainen opas turvaliivin valitsemiseen ja oikeaan käyttöön.

Mittaaminen ja koon valinta

  • Mittaa vartalosi: Aloita mittaamalla rintakehäsi ja vyötärösi ympärys, sekä ota mitta olan yli (vyötäröltä, olkapään yli ja selästä samaan kohtaan selässäsi). Nämä mitat ovat ratkaisevia oikean koon löytämiseksi.
  • Käytä kokotaulukkoa: Mene tiettyyn malliin, josta olet kiinnostunut, ja käytä mittojasi oikean koon löytämiseksi. Jos olet kahden koon välillä, suosittelemme kokeilemaan ensin pienempää kokoa.
  • Sovita ratsastusasuun: Mittaa itsesi, kun sinulla on ohut pusero ja urheilurintaliivit, eli samat vaatteet, joita käytät liivin alla ratsastaessasi. Paksut vaatteet liivin alla voivat heikentää suojaa, joten käytä turvaliiviä aina mahdollisimman lähellä vartaloasi parhaan suojan saamiseksi.

Tarkista istuvuus

  • Varmista, että liivi on oikean pituinen: kun liiviä sovitetaan, turvaliivin alaosan tulisi tulla noin 2,5 cm alimman kylkiluun yli. Tämä etäisyys on tärkeä, jotta se suojaa kylkiluita rajoittamatta liikkumista.
  • Istu satulaan: Turvaliiviä kokeillessasi on tärkeää kokeilla sitä satulassa, sillä muuten on vaikea tietää, miten se istuu ja mukautuu vartaloosi ratsastuksen aikana. Kun istut satulassa, liivin selkäpuolen pään ja satulan alun välillä pitäisi olla käden levyinen väli. Liivin pitäisi myös takaa päättyä niskan alaosaan, eikä ulottua hiusrajaan asti.
  • Liikkuvuus: Liivin on istuttava tiukasti kainaloiden ympäriltä ja istuttava lähellä olkapäätä rajoittamatta liikkuvuutta. Kun ojennat käsiäsi, liivi ei saa nousta ylös. Tarkista tämä istumalla satulassa jalat jalustimissa ja varmistamalla, että liivi ei haittaa liikkuvuuttasi, kun nojaat eteen- ja taaksepäin.

Vältä yleisiä virheitä

Älä osta liiviä, jossa on liikaa kasvunvaraa: Liivi, joka ei istu hyvin, suojaa heikommin. On tärkeää valita alusta alkaen liivi, joka istuu hyvin, eikä jää liian pitkäksi tai väljäksi.

Säädökset: Ratsastajana tai nuoren ratsastajan huoltajana sinun vastuullasi on olla tietoinen oman lajisi ja ratsastuskoulusi voimassa olevista turvaliivisäännöistä. Yleisesti ottaen sinun on käytettävä turvaliiviä, kunnes täytät 18 vuotta. On myös tärkeää, että liivi on hyväksytty ja CE-merkitty EN13158/Beta Level 3 -standardin mukaisesti.

Selkäpanssarit - mitä sinun on tiedettävä

Selkäpanssarit ovat vaihtoehto turvaliiveille, mutta niihin liittyy tiettyjä rajoituksia ja sääntöjä, jotka sinun on hyvä tietää ennen kuin päätät ostaa sellaisen. Tämä johtuu siitä, että selkäpanssarit ovat testattu moottoripyöräilyvarusteita koskevien standardien mukaisesti, ei ratsastusurheilua varten. Tämä ei takaa sinulle samaa suojaa kuin erityisesti ratsastusurheiluun suunniteltu turvaliivi.

Hyväksyntä ja käyttö

  • Ei hyväksytty kilpailukäyttöön: Selkäpanssari ei sovellu kilpailuluokkiin, joissa vaaditaan turvaliivin käyttöä.
  • Suojaus ja rajoitukset: Selkäsuoja ei voi koskaan täysin korvata turvaliiviä, koska se ei tarjoa yhtä kattavaa suojaa. Se sopii parhaiten kokeneille, yli 18-vuotiaille ratsastajille, jotka haluavat kevyemmän turvallisuutta lisäävän suojan.

Suositus

Suosittelemme, että valitset ensin turvaliivin, jossa on EN13158/Beta Level 3 -standardin mukainen CE-merkintä ja joka on testattu erityisesti ratsastuskäyttöön.

Paukkuliivit - Milloin ja miten sitä käytetään?

Airbag paukkuliivit ovat suhteellisen uusi innovaatio hevosurheilussa, ja ne tarjoavat lisäsuojaa putoamisen varalta. Liivi on kiinnitetty satulaan narulla, ja kun irtoat satulasta putoamisen tai muun vaaratilanteen sattuessa, narun sokka irtoaa ja laukaisee kaasupatruunan. Kun kaasupatruuna laukeaa, liivi täyttyy nopeasti ilmalla ja luo ylävartalon ympärille suojaavan tyynyn, joka suojaa selkää, rintakehää ja niskaa.

Toiminta ja käyttö

  • Miten liivi toimii: Paukkuliivi täyttyy, kun irtoat satulasta, ja suojaa erityisesti putoamisen varalta. Se ei kuitenkaan suojaa, kun hevosta käsitellään maasta, missä perinteinen turvaliivi tarjoaa laajemman suojan.
  • Kuka voi käyttää paukkuliiviä? Paukkuliiviä ei ole hyväksytty alle 18-vuotiaiden ratsastajien turvaliiviksi, silloin kun turvaliivin käyttöä vaaditaan. Se sopii parhaiten aikuisille ratsastajille, jotka haluavat lisäsuojaa mutta haluavat kevyemmän ja joustavamman vaihtoehdon.

Yhdistelmä turvaliivin kanssa

  • Vaatimukset tietyissä lajeissa: Esimerkiksi kenttäkilpailuissa paukkuliiviä on käytettävä CE-merkityn turvaliivin päällä. Siksi on tärkeää testata paukkuliivi yhdessä turvaliivin kanssa, jotta voidaan varmistaa, että ne toimivat hyvin yhdessä.
  • Valitse oikea malli: Kaikki paukkuliivit eivät ole yhteensopivia turvaliivien kanssa. Esimerkiksi Point 2 Air sopii käytettäväksi yhdessä turvaliivin kanssa, mutta Freejumpin paukkuliivi ei.

Lisätietoja

  • Laajenemistila: Varmista, että paukkuliivi ei ole liian tiukka tai liian suuri. Liivissä on oltava riittävästi tilaa laajentua kunnolla ilman, että joudut puristuksiin.
  • Kylmäherkkyys: Huomaa, että paukkuliivejä ei saa käyttää alle 0 asteen lämpötiloissa, sillä se voi vaikuttaa niiden toimintaan.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.