• 90 päivää avointa ostoa jäsenille
  • Lähetetään 1-2 työpäivän kuluessa
  • Turvallista kauppaa
  • Pienin toimitettava tilaus on 20 €

Suosikkini

Lataa lisää tuotteita

Suojat

Hevosille löytyy valtava kirjo erilaisia suojia jalkojen suojaamiseen. Milloin suojia tulee käyttää ja tarvitsevatko kaikki hevoset suojia? Tässä saat vastauksia.


Mitä suojat estävät? Hevoset liikkuvat eri tavoin ja niitä treenataan ja käytetään eri lajeissa. Sinun tulee yksinkertaisesti ottaa selvää hevosesi tarpeista. Suojat voivat olla halpa vakuutus turhia vammoja vastaan ratsastuksessa, ajamisessa tai hevosen ulkoillessa tarhassa. Mikäli hyppäät hevosellasi, on hyvä suojata etujalkojen jänteet iskuilta, sillä juuri näihin kohdistuu hypätessä suuri kuormitus. Vaikka suojat voivat auttaa ehkäisemään vammoja, on tärkeää kehittää hevosta niin, että siitä tulee voimakas ja kestävä. Yksi hyvä keino voimistaa hevosta on ratsastaa erilaisilla alustoilla.


Suojissa yleisimmin käytetyt materiaalit ovat nahka, tekonahka ja neopreeni, jossa muovia oleva suojaava ulkoreuna. Yleisimmin ne kiinnitetään tarranauhalla.

Hivutussuojat

Hivutussuojat estää hevosta kolhimasta jalkojaan toisiinsa, eli hivuttamasta. Ne voivat olla valmistettu neopreenistä, ja niissä on usein sisäpinnalla kova muovista valmistettu kuppi vuohisen kohdalla. Etujalan suojat ovat usein matalammat kuin takajalan suojat.

Jännesuojat

Jännesuojia käytetään ennen kaikkea hypätessä , mutta myös tavallisessa ratsastuksessa.


Jännesuojien tärkein tehtävä on suojata koukistajajännettä iskuilta. Nämä suojat ovat edestä avoimia ja niissä on joustava kiinnitys. On tärkeää, ettei hevonen seiso liian kauaa nämä suojat jalassa, sillä joustava kiinnitys voi aiheuttaa liian kireänä ollessaan verenkiertohäiriöitä. Jännesuojat ovat usein vuorattu tukea antavalla neopreenillä. Jännesuojat voivat myös olla lampaankarvalla vuorattuja, jotta ne olisivat erittäin pehmeitä ja eivätkä aiheuttaisi hiertymiä. Suojan takaosa ja kuppi vuohisen ympäri on usein myös kovaa muovia, mutta jopa kevlar-materiaalia käytetään.

Takajalan hivutussuojat

Takajalan hivutussuojat ovat matalampia ja suojaavat ainoastaan vuohisen alueen. On olemassa myös nk. tekniikkasuojia, jotka ovat hieman pidempiä ja niiden tarkoitus on vaikuttaa hevosen takajalkojen käyttöön hypätessä. Kilpailuihin osallistuessasi on tärkeää, että tutustut sääntöihin ja tarkistat mitä erilaisten suojien käytöstä määrätään.

Neopreenisuojat/koulusuojat

Hevosen jalat voidaan suojata kouluratsastuksessa tai maasta käsin työskentelyn ajaksi neopreenistä valmistetuin suojin. Nämä suojat ovat usein koko hevosen säären mittaiset ja jatkuvat toisinaan myös koko vuohisen yli. Yleisin kiinnitys on tarranauhalla.

Bootsit/putsit

Bootsit suojaavat hevosen jalkoja polkemilta ja niitä voidaan käyttää eri lajeissa, niin ratsastuksessa kuin ajossakin, sekä myös kuljetuksessa. Bootsit voivat olla valmistettu kumista, tekonahasta tai neopreenistä. Kumibootsit voivat toisinaan hiertää hevosen vuohista ja yksi hyvä vinkki tämän estämiseksi, on laittaa bootsin sisäpinnalle vauvatalkkia.

Pintelit

Myös pintelit suojaavat ja tukevat jalkoja. Mikäli pintelin materiaali on kauttaaltaan joustavaa, tulee niiden alla käyttää patjaa estämään jänteiden vaurioitumisen, mikäli pinteli on vedetty liian tiukalle. On olemassa myös yhdistelmäpinteleitä tai kombipinteleitä, joissa noin puolet pintelistä on fleeceä (joka tulee lähimmäksi hevosen jalkaa) ja loput joustavaa materiaalia. Näiden pinteleiden kanssa patjan käyttö ei ole välttämätöntä.


Pintelöinnin opettelu vaatii harjoitusta. Pintelin tulee olla tasaisesti jalan ympärillä ja sen tulee ylettyä vuohisen yli.

Tallipintelit/lämpöpintelit ja tallisuojat

Tallipinteleitä käytetään nimensä mukaisesti hevosen ollessa tallissa, ei työskentelyn aikana. Yleisimmin käytetään fleecepinteleitä yhdessä patjojen kanssa. On olemassa myös valmiita tallisuojia, joissa on paksut patjat ja tarrakiinnitys. Tallipinteleitä voidaan käyttää rankan työskentelyn jälkeen tai hevosilla, joiden jalat keräävät nestettä yön aikana.


Mikäli hevosella on jalassaan vamma, joka vaatii pintelöintiä, tulee viereinen jalka myös pintelöidä. Tämä antaa tukea terveelle jalalle, joka saattaa muuten herkästi ylikuormittua, sillä hevonen yrittää usein siirtää painoaan terveelle jalalle kipeältä jalalta.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.